Az vagy, amit megeszel

Míg a gasztrozófia elmélet és gyakorlat határán táncolva keresi a válaszokat a táplálkozással kapcsolatos kérdésekre, a választás szabadsága a miénk. Hogy a hazai vagy a világkonyha lesz-e személyes kedvencünk,  sok-sok kísérletezés eredményeként derülhet csak ki, de egyet sose feledjünk bármerre járjunk is: enni csak minőségi ételeket érdemes!

Nem kérdés, az étkezés ma már sokkal többet jelent puszta evésnél, ám ennek megfelelően ezt a testünket, lelkünket gyönyörködtető élvezetet sokféle szempont befolyásolja. Fontos, hogy értelmezni tudjuk az élelmiszercimkén lévő tápértéktáblázatot, hogy megismerjük a tápanyagok egészségre gyakorolt hatását, s hogy biztonsággal kiigazodjunk a sokféle, gyakran egymásnak ellentmondó információ között. Vegyük figyelembe a hiteles, megbízható szakemberek véleményét, vásárlás közben pedig gondolkodjunk, és döntsünk okosan!

És igyekezzünk mindvégig szem előtt tartani a jó étel ismérveit: kiváló minőségű (friss, természetes) alapanyagból készül, élvezettel fogyasztható, csillapítja éhségünket, miközben elvarázsolja érzékeinket, tehát szemet, nyelvet és orrot gyönyörködtető, színében, ízében, zamatában, készítési módjában változatos.

Keresések ehhez a recepthez: